Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων από φέτος καθιέρωσε μια ιδιαίτερα σημαντική  πρωτοβουλία για όλα τα παιδιά. Πρόκειται για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η οποία τίθεται σε εφαρμογή στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου».
Ο φετινός θεματικός άξονας είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Η σημερινή εκδήλωση για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι μια πολύ καλή και διπλή ευκαιρία αφενός για να αθληθεί το σώμα αφετέρου το πνεύμα, έτσι ώστε να αναπτυχθεί συζήτηση γύρω από το φαινόμενο του ρατσισμού.
Λέμε όχι στο ρατσισμό, λέμε ναι στην ισότητα!



Παραθέτουμε παρακάτω τα δύο πρώτα άρθρα  της  Οικουμενικής  Διακήρυξης  για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (των Ηνωμένων Εθνών).

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1948


ΑΡΘΡΟ 1

'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.

ΑΡΘΡΟ 2

Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.
Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμία διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία, ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας.


Για ολόκληρη την  Οικουμενική  Διακήρυξη   των Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων, πατήστε εδώ


Το σχολείο μας για  την  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού  παρουσίασε  πλήθος δράσεων από όλες τις τάξεις.
Μαθητές της Α΄τάξης παίζοντας "ΠΑΓΙΔΕΣ"(παίζω χωρίς να βλέπω)

Η πινακίδα του παιχνιδιού

Εργο της μαθήτριας του Ολοημέρου 1,Αναστασίας Παπαδοπούλου






Εργο των μαθητών του Ολοημέρου ενάντια στο ρατσισμό!

                                
Τούτη η γη μας χωράει όλους!!!