Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

«Το παιδί που ήθελε να γίνει αστροναύτης»: Παιδικό παραμύθι!



Σας παρουσιάζουμε το πολύ καλό παραμύθι που έγραψε η μαθήτρια  Σταμπουλίδου Ελευθερία-Μαρία  (Τμήμα Ολοήμερο 1-Β΄τάξη) και το οποίο δημοσιεύτηκε στο τρίτο τεύχος  της σχολικής μας εφημερίδας με τίτλο "ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΝΕΑ".Σας προτρέπουμε να το διαβάσετε!   


 


 «Το παιδί που ήθελε να γίνει αστροναύτης»



Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παιδί που το πείραζαν  όλοι οι συμμαθητές του και τον κορόιδευαν παρόλο που ήταν ο καλύτερος μαθητής στην τάξη. Το όνειρό του από μικρός ήταν να γίνει αστροναύτης, για  να αποδείξει ότι ήταν ένα πάρα πολύ έξυπνο παιδί και ότι άδικα τον  κοροϊδεύανε.

        Τα χρόνια περνούσαν και όσο  πιο πολύ μεγάλωνε τόσο πιο πολλά βιβλία διάβαζε για να πετύχει το σκοπό του. Όταν μεγάλωσε, το όνειρό του πραγματοποιήθηκε: έγινε ο πιο διάσημος  αστροναύτης, που ανακάλυπτε καινούρια  πράγματα στο διάστημα.




        Μόλις  γύρισε στη γη , για να κάνει μια έκθεση για το διάστημα, ήρθε  όλος ο κόσμος να τη δει. Ανάμεσα  στον κόσμο ήταν και οι παλιοί συμμαθητές του. Μόλις είδαν την  έκθεσή του, κατάλαβαν πόσο μεγάλο λάθος είχαν κάνει. Για να  τους συγχωρέσει, ο ένας που είχε  γίνει βιβλιοπώλης, του έδωσε ένα  βιβλίο για το διάστημα, ο δεύτερος, που είχε  γίνει ράφτης, του έφτιαξε μία καινούρια στολή αστροναύτη, ο τρίτος του έδωσε τα πιο νόστιμα εξωτικά φρούτα, διότι είχε γίνει μανάβης. Ο τελευταίος,  που είχε γίνει φούρναρης, του  χάρισε τρεις  νόστιμους  λουκουμάδες. Αυτός  τους συγχώρεσε, επειδή ήταν καλός άνθρωπος και κατάλαβε ότι είχαν μετανιώσει  που τον κορόιδευαν. Τους είπε ότι μπορούν  να γίνουν οι επιβάτες του , στο επόμενο ταξίδι του στο διάστημα.




         Το  Φεβρουάριο έγινε το ταξίδι. Δύο διάσημοι τραγουδιστές έκαναν τραγούδι αυτή την ιστορία- και  το τραγούδι αυτό έμαθαν να το τραγουδάνε μέχρι και τα γκιώνια!Κι έζησαν αυτοί καλά  κι εμείς  καλύτερα!
                                                                            Σταμπουλίδου  Ελευθερία (ΟΛ2-Β΄)

Κυκλοφορεί το 3ο τεύχος της σχολικής εφημερίδας του Ολοημέρου μας!

 


 Στο τεύχος μας αυτό μπορείτε να διαβάσετε ποιήματα των μαθητών του Ολοημέρου μας ,τα αινίγματα και  τα σταυρόλεξά μας, τα άρθρα της γυμναστικής και των αγγλικών καθώς και τη συνέντευξη του διμήνου (από τον Πρόεδρο του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου  μας κου Σιάσιου  Απόστολου).Καλή  ανάγνωση!


Στη συνέχεια  σας παραθέτουμε το κύριο άρθρο (Editorial) του 3ου τεύχους της εφημερίδας μας:


Και να που φτάσαμε στο τρίτο μας τεύχος, αυτό που κρατάτε  τώρα στα χέρια σας. Με πολλή  χαρά και όρεξη  εργαστήκαμε  για να σας παρουσιάσουμε κι αυτό το νέο τεύχος της  σχολικής μας εφημερίδας. Είναι ήδη  Φεβρουάριος , οι μέρες  μεγαλώνουν σιγά –σιγά .Σε  λίγο θ΄ αρχίσουν ν΄ ανθίζουν οι αμυγδαλιές, τα καρναβάλια ξεφαντώνουν πετώντας σερπαντίνες και κομφετί… Η Καθαρά  Δευτέρα , με τις λαγάνες  και τους χαρταετούς της  θα φέρει την κυρά-Σαρακοστή και τη νηστεία. Ο « Κουτσοφλέβαρος», φεύγοντας, θα δώσει τη θέση του στο Μάρτη, που θα ΄ρθει  με τα κλαψουρίσματα  και τα γέλια  του, φέρνοντας  μαζί του  τα χελιδόνια ,  τη γιορτή του Ευαγγελισμού και της 25ης Μαρτίου. Μπορεί ακόμα  να είναι χειμώνας και να φυσάει ο βοριάς…. Όμως , όσο κρύο κι αν κάνει , ένα είναι σίγουρο: η  άνοιξη σε λίγο θα φτάσει…


Διαβάστε το πρωτοσέλιδο της σχολικής μας εφημερίδας, πατώντας  εδώ




H 3η συνέντευξη για τη σχολική εφημερίδα του Ολοημέρου μας






Την Πέμπτη  5-2-2015 , η «δημοσιογραφική  ομάδα» του σχολείου μας πήρε συνέντευξη από τον κο  Σιάσιο  Απόστολο, Πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων  του  Σχολείου μας   κος Σιάσιος  επισκέφτηκε  το  Ολοήμερό μας, μίλησε για το ρόλο του ως προέδρου  καθώς και για  τις δράσεις και τα σχέδια του συλλόγου και  με μεγάλη προθυμία απάντησε στις ερωτήσεις των  μαθητών μας.





                                        Η  συνέντευξη εξελίχθηκε  ως εξής:  
-Καλησπέρα σας , κύριε  Σιάσιο!
-Καλησπέρα
-Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε κάποια πράγματα για τον εαυτό σας και για την ιδιότητά σας  ως προέδρου του Συλλόγου  Γονέων και  Κηδεμόνων του σχολείου μας. Αρχικά  θα θέλαμε να μάθουμε ποιο είναι το επάγγελμά σας.
-Εργάζομαι   σε μια  εταιρεία ως υπεύθυνος   διαχείρισης  παραγγελιών και  τιμολόγησης. Πρόκειται  για  μια  εταιρία  εμπορίας  ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού. Είμαι   δεκατέσσερα  χρόνια  σ΄ αυτή τη δουλειά.
-Πιστεύετε  ότι είναι δύσκολο να είναι κανείς  γονέας;
-Είναι  αρκετά  δύσκολο. Εργάζομαι   αρκετές ώρες κάθε μέρα κι αισθάνομαι ότι  δεν  αφιερώνω αρκετό χρόνο  στα  παιδιά μου – τουλάχιστον, όχι τόσο ,όσο  θα ήθελα.






-Τι  σας έκανε  να συμμετάσχετε  στο  σύλλογο  Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας και μάλιστα  να  γίνετε  και  Πρόεδρος;
-Η συμμετοχή μου  στο σύλλογο αρχικά ξεκίνησε  από την επιθυμία μου απλά να πάρω μέρος στο σύλλογο χωρίς  να έχω καμία, μα καμία ιδέα  ή πρόθεση  σχετικά με το να γίνω πρόεδρος. Αργότερα , συζητώντας και με άλλους γονείς ,που είχαν τις  ίδιες  ιδέες,  τον ίδιο τρόπο σκέψης  μ΄  εμένα  και την ίδια επιθυμία  να προσφέρουν, με τη δική τους παρότρυνση   το ξανασκέφτηκα και … τελικά  έγινα  πρόεδρος.
-Πώς μπορεί κάποιος  να  γίνει πρόεδρος  στο σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων ενός σχολείου; 
-Από τη στιγμή που θα πάει  ένα  παιδί στο δημοτικό  σχολείο,  ο  γονέας του  γίνεται αυτόματα μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και έχει δικαίωμα να συμμετέχει στην Γενική Συνέλευση  του  συλλόγου, να ψηφίζει  και να ενημερώνεται για όλα τα θέματα που αφορούν σχολείο.. Οι  γονείς   ψηφίζουν  ένα  «συμβούλιο»   που περιλαμβάνει  τον πρόεδρο, τον  αντιπρόεδρο,  τον ταμία και  τα  μέλη. Έτσι, λοιπόν, μπορεί κάποιος  να γίνει πρόεδρος  στο σύλλογο γονέων.





-Κάθε πόσα  χρόνια αλλάζει  ο σύλλογος  γονέων και κηδεμόνων πρόεδρο και μέλη;
 -Κάθε  δύο χρόνια, όποτε ,δηλαδή   γίνονται  οι  εκλογές   του συλλόγου.
-Τι  δουλειές  έχει  να κάνει  ο πρόεδρος αλλά και γενικότερα  ο σύλλογος  γονέων και κηδεμόνων σε  ένα σχολείο;
-Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων στα δημοτικά  σχολεία  είναι ένας θεσμός που εκπροσωπεί τους γονείς στις σχολικές επιτροπές των σχολείων και φροντίζει για κάποιες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Κάθε χρόνο   ο πρόεδρος    συγκαλεί  Γενική Συνέλευση , στην οποία γίνεται απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, δηλαδή   αναφέρονται  οι  εκδηλώσεις  που  έγιναν ,  τι πληρώθηκε σε τελική ανάλυση και ασφαλώς ποια είναι τα σχέδια για την καινούρια χρονιά
Σε γενικές γραμμές , ο πρόεδρος  αλλά  και ολόκληρος  ο σύλλογος  προσπαθούν να βοηθούν  τόσο τους δασκάλους  όσο και τα παιδιά του σχολείου, ώστε να βελτιωθεί   η καθημερινότητά τους.
-Αν και  αναλάβατε  τα καθήκοντά σας   πριν από λίγο καιρό, μπορείτε  να μας  πείτε  τι κάνατε   ως τώρα;

  •   Σε συνεργασία  με τη  Διεύθυνση και το  εκπαιδευτικό προσωπικό του  σχολείου μας  ετοιμάσαμε  και διαθέσαμε  προς πώληση  ημερολόγια  με   τις φωτογραφίες των παιδιών ανά τάξη

  •  Κατά   τη  σχολική  γιορτή που  έγινε  στο σχολείο  μας  στις   22 Δεκεμβρίου  2014 το απόγευμα ,  διατέθηκαν  προς  πώληση  παιχνίδια  τα οποία συγκεντρώθηκαν στο σχολείο τις προηγούμενες μέρες από όσα παιδιά το επιθυμούσαν (Χριστουγεννιάτικο  ΒΑΖΑR).

  •  Ο Σύλλογος μας προμήθευσε το σχολείο μας με ένα σύγχρονο προτζέκτορα  με έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τα ημερολόγια του Συλλόγου και από την πώληση των παιχνιδιών πριν από τα Χριστούγεννα.

  •  Προμηθεύσαμε το σχολείο μας με ένα  θερμαντικό σώμα  για την υποστήριξη της θέρμανσης μιας τάξης.

  •  Ο Σύλλογος μας προμήθευσε το σχολείο μας με   δέκα  βασιλόπιτες  για όλες τις τάξεις του Σχολείου & για το Σύλλογο Διδασκόντων. Υπήρξαν πολλά δώρα για τα παιδιά που έτυχαν το φλουρί καθώς και για τον τυχερό δάσκαλο.

  • Το   Σάββατο  14/02/2015   και   ώρα 4:30 μμ  διοργανώσαμε  ΜΑΣΚΕ   ΠΑΡΤΥ  ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  με  πολλά  δώρα  από  τη  λαχειοφόρο  αγορά  και  άλλες   εκπλήξεις, με τιμή  ΕΚΠΛΗΞΗ, προσφέροντας  καφέ (για τους μεγάλους ) ή χυμό και σνακ  για τα παιδιά.. Η  αποκριάτικη αμφίεση ήταν υποχρεωτική και υπήρχε  και διαγωνισμός χορού και καλύτερης στολής !!!


                


-Από πού   βρίσκει  χρήματα   ο σύλλογος  για να κάνει το έργο του;
-Από τις  συνδρομές που πληρώνουν οι γονείς  και από διάφορες δραστηριότητες (ημερολόγια, ΒΑΖΑR, διοργάνωση  χορών κλπ).Βέβαια , για  όλα όσα κάναμε ως τώρα χρησιμοποιήσαμε  μόνο τα χρήματα που μαζέψαμε από τα ημερολόγια και από το χριστουγεννιάτικο  BAZAR. Mε  άλλα λόγια , δεν χρησιμοποιήσαμε τα χρήματα των συνδρομών. Όταν θα μεγαλώσετε ,παιδιά , και θα πληρώνεστε από τη δουλειά σας, θα πρέπει να έχετε στην άκρη του μυαλού σας  ότι δεν πρέπει να ξοδεύετε όλα τα χρήματα που παίρνετε, καθώς η ζωή είναι απρόβλεπτη και μπορεί να φέρει δυσκολίες… Έτσι , έχοντας ένα μικρό απόθεμα , έχοντας με άλλα λόγια κάποια χρήματα «στην άκρη», μπορούμε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα  στις διάφορες δυσκολίες που μπορεί να φέρει η ζωή.
-Εσείς  πληρώνεστε   για τη δουλειά του προέδρου;
-Όχι, πληρώνομαι μόνο από τη δουλειά μου στην εταιρεία, που σας είπα  προηγουμένως. Η  δουλειά του προέδρου ,όπως  και  των άλλων μελών του συλλόγου μας  δεν πληρώνεται –είναι  λειτούργημα!
-Θεωρείτε  σημαντική  τη λέξη «συνεργασία»;
-Μα και βέβαια! Για να γίνουν και να λειτουργήσουν κάποια πράγματα χρειάζεται οπωσδήποτε  η συνεργασία. Χωρίς  αυτή δε μπορεί να λειτουργήσει  τίποτα  και τη θεωρώ πολύ σημαντική! Είναι πολύ χρήσιμο και πολύ εποικοδομητικό  να υπάρχει συνεργασία  του συλλόγου  και με τη Διεύθυνση του σχολείου και με  τους δασκάλους, αλλά και με όλους τους γονείς.
-Πώς  νιώθετε  ως πρόεδρος  του συλλόγου;
-Νιώθω  κάποια ικανοποίηση  για όσα καταφέραμε  ως  τώρα - όμως  έχουμε  ακόμα πολλά  να κάνουμε στο μέλλον … Να είστε σίγουροι  ότι  έχουμε πολύ μεράκι και πολλή όρεξη  και  θα κάνουμε  πολλά!
-Θέλετε  να μας πείτε  κάποια  από τα σχέδιά σας  για το μέλλον; Δηλαδή , τι σκοπεύετε  να κάνετε  στο μέλλον για το σχολείο μας;
-Θα δείτε  τα έργα μας με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό που θέλω να σας πω είναι  ότι  ο κύριος  σκοπός  μας  είναι  να χτιστεί  ένα  καινούριο  κτίριο   για   το σχολείο  μας!




-Σας   ευχαριστούμε  πολύ, κύριε  Σιάσιο!
Εγώ  σας  ευχαριστώ- και  περιμένω  το  νέο  τεύχος  της  εφημερίδας σας!


Μικροί   δημοσιογράφοι:  Κατσιούλα Γιώτα , Καυκιά Σοφία (ΟΛ 2,  ΣΤ΄ τάξη) Άντεμ Άννα-Μαρία (ΟΛ 2,  Ε΄ τάξη), Μελαδινού Δέσποινα (ΟΛ2, Γ΄ τάξη)Χολή  Αφροδίτη (ΟΛ2, Γ΄ τάξη)