Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Oλοήμερoι...αγώνες ταχύτητας

Στις 13-15 Μαρτίου 2014 , το σχολείο μας (4ο Δ.Σχ. Ευκαρπίας) έλαβε χώρα  η 6η παιδαγωγική συνάντηση των χωρών που μετέχουν στο πρόγραμμα  Comenius με θέμα: "Let's play my ancestors' chilhood games" .Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί υποδεχτήκαμε με χαρά  τους ευρωπαίους  φίλους μας (εκπαιδευτικούς και μαθητές).

 To Ολοήμερό μας συμμετείχε στις σχολικές μας εκδηλώσεις για το πρόγραμμα Comenius  παραθέτοντας  σε έκθεση  τα επιτραπέζια και  τα άλλα παιχνίδια  που κατασκευάσαμε  καθώς και  με τη διοργάνωση αγώνα δρόμου με τα αυτοκινούμενα  αμαξάκια μας στη σχολική αυλή.
Φτιάξαμε  αυτοκινούμενα αμαξάκια, χρησιμοποιώντας απλά υλικά, όπως λαστιχάκια, χαρτόνια, CDs,κουτιά, φελιζόλ, στυλό και κόλλα σιλικόνης.
Είναι όλα κινούμενα από μόνα τους, χρησιμοποιώντας τη δυναμική ενέργεια, που αποταμιεύεται σ’ένα τεντωμένο λάστιχο.

                                            
       Ο πρωταρχικός σκοπός αυτών των κατασκευών είναι να αναπτύξουν την κριτική-δημιουργική σκέψη των μαθητών μας.
Θέλουμε να τους κάνουμε να σκεφτούν: "Τι μπορώ να κάνω με αυτό το απλό υλικό, το οποίο διαφορετικά θα κατέληγε στα σκουπίδια;"


Αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές μας, τους μελλοντικούς πολίτες αυτού του κόσμου, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να σπαταλούν τους φυσικούς πόρους αλλά να προστατεύουν το περιβάλλον και να συμβάλλουν στην αειφορία του πλανήτη και στην ευέλικτη αναζήτηση λύσεων στη ζωή μας
Ο κύριος σκοπός αυτών των κατασκευών είναι για να φτιάξουμε απλά παιχνίδια που θα μας διασκεδάζουν! Το παιχνίδι δίνει χαρά! 


 Στον αγώνα δρόμου που έγινε στο σχολείο μας νίκησε το αμαξάκι της Ισπανίας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου