Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Μιλάμε για τα φρούτα!!!





Στα πλαίσια του προγράμματος περί υγιεινής διατροφής  έγινε παιδαγωγική επίσκεψη του κου Οικονομόπουλου Άγγελου στο ολοήμερό μας,όπου μας μίλησε για την σπουδαιότητα των φρούτων (όντας ο ίδιος ροδακινοπαραγωγός και παραγωγός ακτινιδίων  στην Ημαθία).




 Επίσης αναφέρθηκε στα στάδια  μετάβασης από το  άνθος  στον καρπό, στις εποχιακές εργασίες που πρέπει να γίνουν στις ροδακινοκαλλιέργειες, στις ποικιλίες ροδακίνων (ανάλογα με το χρώμα της σάρκας τους, το άρωμά τους –ως προϊόν διασταύρωσης με ανανά κλπ),στα νεκταρίνια (προϊόν διασταύρωσης ροδάκινου και μήλου).Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι μαθητές μας για τον τρόπο εμβολιασμού ενός άγριου δένδρου καθώς και για το είδος και τη νομιμότητα των ραντισμάτων των δενδροκαλλιεργειών.




 Στη συνέχεια οι μαθητές μας πληροφορήθηκαν για την απευθείας διάθεση των φρούτων  σε λαϊκές αγορές, στην εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων φρούτων στο εξωτερικό καθώς και στην ύπαρξη του επαγγέλματος του «ενδιάμεσου εμπόρου-μεσάζοντα», που αγοράζει τα φρούτα από τον παραγωγό και τα προωθεί μετά στις αγορές.

Ο κ,   Οικονομόπουλος  Άγγελος




Ο κ. Οικονομόπουλος αποχώρησε από το Ολοήμερο με την υπόσχεση ότι θα φέρει στους μαθητές του σχολείου φρούτα (ροδάκινα) για να τα δοκιμάσουν.Τον ευχαριστούμε πολύ !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου